Attēls — LIA

Ar mērķi veicināt iepakojuma ražošanas un iepakojuma dizaina izstrādi atbilstoši Eiropas Savienības kopējā tirgus prasībām, atbalstīt augstas kvalitātes iepakojuma apriti Latvijā, kā arī veicināt ekoloģiska un videi draudzīgāka iepakojuma attīstību jau tradicionāli tiek rīkots konkurss «Labākais iepakojums Latvijā». Iepakojuma pasūtītāji, dizaineri, iepakojuma izgatavotāji un preču izplatītāji aicināti iesniegt darbus konkursam līdz šī gada 30. septembrim.

Ziņas Fold 5. augusts, 2019

Konkursu «Labākais iepakojums Latvijā» kopš 1996. gada organizē Latvijas Iepakojuma asociācija (LIA), un tajā var pieteikt vienu vai vairākus darbus, kas realizēti līdz 2019. gada 30. septembrim.

Konkursā tiks vērtētas vairākas iepakojuma grupas: tirdzniecības iepakojums (primārais, sekundārais) pārtikas un nepārtikas produktiem, dzērieniem (alkoholiskajiem, bezalkoholiskajiem), farmaceitiskajiem produktiem, kosmētikai, sadzīves ķīmijai; transportiepakojums; prezentācijas iepakojums; ekoiepakojums; «jaunais vecā vietā» un inovatīvie projekti; displeji un stendi; iepakojuma palīglīdzekļi (etiķetes, stiprinājumi, savienojumi, turētāji u. c.).

Galvenie iesniegto darbu vērtēšanas kritēriji ir preces aizsargfunkcijas, oriģinalitāte materiālu un konstrukciju izmantošanā, funkcionalitāte, iepakojuma materiālu ekonomija, vides aspekti, dizains, kā arī atbilstība likumdošanas normām. Lai veicinātu videi draudzīga iepakojuma ražošanu un progresīvu materiālu ražošanas un iepakošanas tehnoloģiju ieviešanu Latvijā, arī šogad gan eksperti, gan konkursa atbalstītāji  īpaši vērtēs ekoiepakojumu.

Uzvarētājus noteiks LIA uzaicināto ekspertu komisija, kā arī patērētāji izstādēs «Riga Food 2019», «Design Isle 2019», kas rudenī norisināsies izstāžu centrā «BT 1» Ķīpsalā, un tiešsaistē.

Žūrija izvēlēsies un apbalvos labākos darbus katrā iepakojuma grupā, bet galvenās balvas ieguvējam tiks piešķirta apmaksāta dalība Pasaules Iepakojuma organizācijas (World Packaging Organisation) konkursā «Worldstar for Packaging Excellence 2020».

Pērn konkursa galveno balvu ieguva «Austra Pak» iesniegtais «Bišu strops». Pilnu 2018. gada laureātu sarakstu var aplūkot šeit.

 

Darbu iesniegšana konkursā «Labākais iepakojums Latvijā 2019» turpinās līdz 30. septembrim. Plašāka informācija par pieteikšanās nosacījumiem pieejama LIA mājaslapā.