Foto — Margarita Germane

Latvijā radītais, starptautiski godalgotais «Knop Knop» aicina nodoties radošām rotaļām drošā, krāsainā un izzinošā veidā. Mīkstais konstruktors veidots no košiem filca gabaliņiem, kas papildināti ar spiedpogām, ļaujot veidot nebeidzami daudz figūru un to kombināciju. Pavisam nesen «Knop Knop» nonācis pārdošanā arī Latvijā.

Ziņas Paula Gāgane 14. maijs, 2021

«Knop Knop» konstruktora autors ir jaunais dizainers Rodions Zeņevičs, kurš absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Funkcionālā dizaina nodaļu. Rodiona vēlme eksperimentēt ar formu un materiāliem aizsākusies jau bērnībā, kad viņš aizrāvās ar «Lego» konstruktoriem. Tas pamudinājis dizaineru radīt pašam savu produktu, kuru novērtētu paši mazākie dizaina entuziasti.

 

«Knop Knop» izgatavots no antialerģiska filca gabaliņiem, ko var savienot ar spiedpogām. Rotaļlietu sērijā ir desmit dažādi konstruktoru komplekti, kas savā starpā ir brīvi kombinējami. Turklāt mīkstais un plastiskais materiāls ļauj radīt arvien jaunas telpiskas formas. Kā atzīmē Rodions: «Galvenais ir nevis izveidot konkrēto dizainu, bet gan turpināt mainīt filca gabaliņus, izmēģināt dažādas spiedpogu variācijas, kas atklāj vēl neredzētas figūras — izveido un atkal maini!»

Konstruktors palīdz bērniem spēlēties ne vien radoši, bet arī droši. «Knop Knop» detaļas nav cietas, sīkas vai asas, tāpēc vecākiem nav jāraizējas, ka rotaļas beigsies ar traumām. «Šis ir vienīgais konstruktors, kuru var cieši jo cieši apskaut,» saka Rodions.

 

Lai gan Latvijā «Knop Knop» nopērkams pavisam nesen, tas jau paspējis iepazīt ASV tirgu, kā arī guvis starptautiskus panākumus. Jau iepriekš vēstījām, ka konstruktors, toreiz ar nosaukumu «Pogo», 2015. gadā plūca uzvaras laurus prestižājā Milānas dizaina meses jauno dizaineru konkursā «SaloneSatellite», kā arī tika publicēts konkursa jubilejas izdevumā «SaloneSatellite — 20 Years Of New Creativity». Nupat «Knop Knop» nonācis arī Latvijas Dizaina gada balvas nominantu vidū.

 

Uzzināt vairāk par konstruktoru un to iegādāties iespējams «Knop Knop» mājaslapā. Viena kompleta cena svārstās no 19 līdz 56 eiro.