Ilustrācija — FOLD

Retrospektīvo sēriju ar FOLD interesantākajām un vērtīgākajām publikācijām noslēdzam ar atskatu uz rotaļu dizainu un dizaina rotaļām. Tieši radot produktus un pieredzes bērniem, bieži atklājas laba dizaina pamatprincipi — izpratne par lietotāju, daudzpusīgi, radoši, droši un ilgtspējīgi risinājumi un, galu galā, lietas un vietas, kas dod prieku.

FOLD 10 Fold 26. jūlijs, 2023

Uzrunā bērnus un pieaugušos. Intervija ar Egilu Grasmani

Galda spēļu izdevniecības «Brain Games» pirmsākumi meklējami 2004. gadā, kad tā Latvijas veikalu plauktos nolika «Katanas ieceļotājus» latviešu valodā. Uzņēmums nodarbojas gan ar galda spēļu lokalizēšanu Baltijā, gan spēļu veikalu pārraudzīšanu, arī pašiem savu spēļu izdošanu un izplatīšanu pasaulē. «Brain Games» vadītājs Egils Grasmanis uzņēmumā ir no tā pirmsākumiem un pielicis roku ikvienā no šīm jomām.

DMDM izveidota dizaina studija bērniem

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM) kļuvis par bērniem vēl draudzīgāku un aizraujošāku vietu, kur dizainu var radoši iepazīt jaunajā aktivitāšu studijā–ekspozīcijā «Dizaina process». Mazie muzeja apmeklētāji var izmēģināt spēkus keramikas, kinētikas, plakātu dizaina un aušanas jomā, paši sajust dizaina materiālu atšķirības un ieklausīties stāstos, ko atklāj interaktīvais skaļrunis «Babbit».

«Knop Knop» mīkstais filca konstruktors

Latvijā radītais, starptautiski godalgotais «Knop Knop» aicina nodoties radošām rotaļām drošā, krāsainā un izzinošā veidā. Mīkstais konstruktors veidots no košiem filca gabaliņiem, kas papildināti ar spiedpogām, ļaujot veidot nebeidzami daudz figūru un to kombināciju. «Knop Knop» nonācis pārdošanā arī Latvijā.