Foto — Liene Pētersone

«Babbit» ir unikāla koncepta skaņu sistēma, kas ļauj bērnam pašam izvēlēties un atskaņot mūziku. Intuitīvs un interaktīvs, šis Wi–Fi skaļrunis būs piemērots gan pašiem mazākajiem mūzikas mīļotājiem, gan pieaugušajiem, kas novērtēs «Babbit» augsto skaņas kvalitāti.

Ziņas Paula Gāgane 16. jūlijs, 2021

«Babbit» Wi–Fi skaļrunis iedrošinās visu ģimeni iepazīt mūziku un izbaudīt kopā būšanas prieku, turklāt tas ir gana spēcīgs, lai kalpotu arī kā mūzikas atskaņošanas sistēma ne vien bērnistabā, bet arī dzīvojamā istabā. Skaļruņa vadība ir vienkārša, un bērns to varēs izmantot pilnīgi patstāvīgi. Iekārtai ir vien trīs pogas, ar kuru palīdzību iespējams pārtīt dziesmas un kontrolēt mūzikas skaļumu.

 

Tomēr pogas skaļruņa vadībā ir sekundāras. «Babbit» unikalitāte slēpjas interaktīvajā veidā, ar kuru mūzikas atskaņošana pārvēršas piedzīvojumā. Novietojot uz iekārtas savas rotaļlietas vai īpašas kartītes, bērns straumē mūziku no «Spotify» platformas, MP3 ierakstus vai tiešsaistes radio. Ar «Babbit» lietotnes palīdzību vecāki katrai kartītei un rotaļlietai var piešķirt savu saturu: bērnu mīļākās dziesmas, pasakas, podkāstus vai apmācību audio. Šī atskaņošanas vadības veida pamatā ir NFC tehnoloģija, kas atpazīst kartīti vai uzlīmi, kas pielikta rotaļlietai.

 

Skaļruņa radītāji Aleksandrs un Liene Rogas vēlas iedrošināt ģimenes jau kopš mazotnes bērniem iemācīt skaistu un kvalitatīvi veidotu lietu vērtību. «Babbit» dizains veidots tā, lai to varētu turpināt lietot arī tad, kad bērns jau izaudzis. Skaļruņa koka korpuss ir pietiekami stingrs, lai nodrošinātu ilgmūžību, un rūpīgi izsvērti arī visi drošības aspekti.

Rogu ģimene atklāj, ka atskaņotāju iedvesmojis pašu piedzīvotais. Viss sācies ar gramofonu, ko Aleksandrs uzdāvināja Lienei. Prieks par skaņu platēm gan nebija ilgs — bērnu aizraušanās ar mūziku izrādījās spēcīgāka par vinilu. «Tad mēs sapratām, ka viņiem ļoti interesē mūzika. Nopirkām CD iekārtu un diskus. Nepagāja ilgs laiks, kad visi diski bija saskrāpēti,» par «Babbit» ierosmes avotu stāsta Aleksandrs.

 

Lai palīdzētu bērniem iepazīt mūzikas pasauli, uzņēmums piesaistījis četrus nozares profesionāļus — mūziķi Ingu Ulmani, DJ Egonu Reiteru, mūziķi Andri Sējānu un mūzikas žurnālistu Kasparu Zaviļeiski, kuri palīdzējuši izveidot «Babbit Rainbow» mūzikas kartīšu komplektu. Izlasē aptverts plašs mūzikas spektrs — no Baha līdz Edam Šīranam, no austrāļu didžeridū skaņām līdz japāņu tautasdziesmām. Mūzika grupēta pēc dažādiem stiliem un noskaņojumiem. «Bērniem rodas iespēja ne tikai klausīties mūziku, bet arī attīstīt savu atmiņu un veidot asociācijas starp mūziku, starp krāsām, tēmām un telpu,» stāsta «Babbit» veidotāji.

 

Plānots, ka atskaņotāji tiks izgatavoti nelielās partijās ik pa diviem vai trim mēnešiem. Pirmā no tām tika izpārdota vien divu nedēļu laikā. Lai pieteiktos «Babbit» iegādei, jāsazinās ar uzņēmumu, rakstot uz liene@mybabbit.com. Vairāk informācijas par skaļruni un tā iegādes iespējām — «Babbit» mājaslapā.