Foto — «Leg&go»

«Leg&go» attīstošo rotaļlietu klāstu papildinājis Pikleres trīsstūris — rāpšanās un kāpelēšanas rotaļu komplekts bērniem, kas veicina ne vien mazuļu attīstību, bet viegli pārveidojams par zviedru sienu arī vecāku bērnu priekam un veiklības treniņam.

Ziņas Fold 24. maijs, 2021

Pikleres trīsstūris ir aktivitāšu centrs bērniem, nosaukts ungāru pediatres Emijas Pikleres (Emmi Pikler, 1902.–1984. g.) vārdā. Viņas pirms vairāk nekā 70 gadiem radītā mazuļu audzināšanas filozofija ieguvusi popularitāti visā pasaulē. Tās pamatā ir ideja, ka bērnu attīstībai nepieciešama patstāvība. Piklere mudināja vecākus atbalstīt bērnu vēlmi kustēties un pārvietoties, radot tam piemērotu vidi, un aicināja necensties paātrināt prasmju apgūšanu. Rāpšanās un kāpelēšana palīdz bērniem iemācīties novērtēt savas spējas, saprast robežas un atpazīt grūtības, turklāt darīt to savā ritmā. Ilgtermiņā rotaļas palīdz izzināt sevi un savu ķermeni, veidot veselīgu pašnovērtējumu un ticību savām spējām.

 

Zīmols «Leg&go» ir radījis savu versiju par Pikleres trīsstūri, kas piemērots ne vien mazuļiem, bet lietojams daudz ilgāk. Aktivitāšu centrs noderēs jau sešu mēnešu vecumā, kad bērns, turoties pie krāsainajām redelēm, var mācīties celties. Mazulim augot, viņš pamazām sāks izrādīt interesi par rāpšanos un atkās arvien jaunas iespējas, kā izmantot trīsstūri. Turklāt tas papildināts ar rampu, kas vienlaicīgi kalpo gan kā slidkalniņš, gan kā kāpšanas siena. Dažādās rampas kāpslīšu formas un atšķirīgā cietības pakāpe bērnam ļaus ar pēdām iepazīt daudzveidīgas taktilās sajūtas. Brīdī, kad bērns ir izaudzis no kāpelēšanas vecuma, trīsstūri var viegli pārveidot par zviedru sienu, turpinot veicināt bērnu fizisko attīstību, spēku un izveicību. Šis jauninājums ļaus bērniem lietot rotaļu komplektu no mazuļa vecuma līdz pat 10 gadu vecumam.

 

Tāpat kā citu «Leg&go» produktu, arī Pikleres trīsstūra dizaina pamatā, sekojot «Buy It For Life» («pērc visai dzīvei») filozofijai, ir funkcionalitāte, ilgtspēja, ilgmūžība un kvalitāte. Rotaļu komplekts izgatavots no dabai draudzīgi iegūta bērza finiera un pieejams dažādās versijās — gan pasteļtoņos un košās krāsās, gan dabiskā estētikā bez krāsojuma. Vairāk informācijas par attīstošo rotaļu komplektu — «Leg&go» mājaslapā.