Foto — RIBOCA

Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (RIBOCA) sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) un arhitektu biroju «Mailitis Architects» piedāvā arhitektūras, scenogrāfijas un dizaina programmu studentiem piedalīties izglītojošā un apmaksātā praksē. Tās laikā studenti veidos dizaina projektus RIBOCA3 izstādes publiskajām telpām un piedalīsies projektu realizēšanas procesā.

Ziņas Fold 21. decembris, 2021

Prakse ir nepilna laika un tās ilgums ir pieci mēneši. Prakse sadalīta divos posmos. Pirmais posms, kas februārī un martā norisināsies tiešsaistē, tiks veltīts dizaina projektu radīšanai RIBOCA3 izstādes publiskajām zonām, piemēram, kafejnīcai, darbnīcu norises vietām un publiskās programmas zonām. Studentus darba procesā konsultēs starptautiski arhitektūras pasniedzēji, tajā skaitā RIBOCA3 arhitekts Austris Mailītis («Mailitis Architects»). Otrais posms, kas noritēs no aprīļa līdz jūlijam, nodrošinās studentu iesaisti dizaina projektu realizēšanā klātienē RIBOCA3 galvenajā ēkā Andrejostā, Rīgā. Darba uzdevumi iekļaus prototipēšanu, materiālu izpēti, sadarbību ar producentu komandu un norises vietas sagatavošanu biennāles atvēršanai.

 

Praksei pieteikties var arhitektūras, dizaina vai scenogrāfijas programmas studenti, kuri interesējas par laikmetīgo mākslu un mākslas pasākumu menedžementu. Pretendentiem nepieciešamas teicamas angļu valodas zināšanas. Krievu valodas prasmes tiks uzskatītas par priekšrocību. Lai pieteiktos dalībai programmā, studenti aicināti līdz 2022. gada 17. janvārim nosūtīt portfolio, motivācijas vēstuli un CV uz anna@rigabiennial.com. Pieteikumus izskatīs RIBOCA, «Mailitis Architects» un LMA pāsrtāvju komisija, un atlases rezultāti tiks paziņoti 31. janvārī. Prakses dalībnieki saņems 1000 eiro stipendiju par pilnu prakses laiku.

 

2022. gadā LMA paspārnē plānots atvērt jaunu arhitektūras maģistra studiju virzienu — Konceptuālās arhitektūras skolu, kuras darbību nodrošina arī nesen dibinātais Laikmetīgās mākslas, dizaina un arhitektūras institūts. Arhitektūras skolas prakse RIBOCA3 ir viens no pirmajiem soļiem LMA jaunajam arhitektūras virzienam, apvienojot programmas pasniedzējus ar potenciālajiem studentiem, kuri ir ieinteresēti arhitektūras praksē, kas sakņojas humanitārajās un dabaszinātnēs, kā arī ciešā mijiedarbībā ar mūsdienu kultūru. Plašāka informācija par praksi atrodama šeit.