Publicitātes attēls

Latvijas Televīzija (LTV) jau desmito reizi izsludina pieteikšanos dokumentālo īsfilmu konkursam «Latvijas kods. Latvija šodien». Projekta jubilejas gadā vismaz pieci autori varēs īstenot savas idejas un īsfilmās dokumentēt Latvijas šodienu. Pieteikumi konkursam iesniedzami līdz 4. februārim.

Atbalsts Fold 4. janvāris, 2022

«Latvijas kods. Latvija šodien» atklāj jaunas šķautnes šķietami ikdienišķos stāstos par cilvēkiem, dabu, vēsturi, sabiedrības un varas attiecībām, kā arī citām tēmām. Projekts sniedz iespēju iedziļināties šodienas fenomenos, vienlaikus piedāvājot plašāku sociālantropoloģisku kontekstu un arī redzējumu par nākotni. Deviņos gados konkursā tapušas jau 49 laikmeta liecības.

 

«Projekts «Latvijas kods» kļuvis par zīmolu, kas ik gadu apliecina savu kvalitāti dokumentālo īsfilmu attīstības jomā Latvijā. Deviņu gadu laikā projektā tapušās īsfilmas ir unikālas. Gan raugoties uz pēdējos gados tapušajām, gan ar lielāku laika atstarpi — uz projekta pirmajām filmām, varu droši teikt, ka konkurss ir kļuvis par kvalitātes zīmi Latvijas dokumentālajā kino, vienlaikus tas ir būtisks atbalsts, lai īsfilmu formāts Latvijā neizzustu,» norāda LTV projekta vadītāja Zane Valeniece.

 

Dokumentālā kino autori 2022. gadā — «Latvijas koda» desmitgadē — aicināti pieteikt stāstus par Latviju un latviešiem 21. gadsimtā — par mūsu vērtībām, sasniegumiem, sapņiem, arī problēmām, kā arī citām šobrīd aktuālām tēmām — klimata pārmaiņām, tehnoloģijām, sabiedrības veselību, dzīvesstilu un citām. Lai arī tēmu loks ir plašs, projekta pieteicējam jāpamato, kā viņa filmā atklāsies Latvijas šodienas kodi, kas autoru vēstījumā veidos dziļāku izpratni, kas ir Latvija šodien un kādā sabiedrībā dzīvojam.

 

Konkursā aicināti piedalīties gan sevi jau apliecinājuši kino profesionāļi, gan jaunie dokumentālā kino talanti. Lai pieteiktos konkursam, līdz 4. februārā plkst. 16.00 jāiesniedz pieteikuma anketa, idejas apraksts, vismaz divas minūtes garš vizuālais materiāls, kas raksturo filmas personāžus vai stilistiku, kā arī filmas kopējā tāme. Ar pilnu konkursa nolikumu var iepazīties Latvijas Televīzijas mājaslapā. Konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz 11. februārim, bet filmas, kuru tapšana tiks atbalstīta, pirmizrādi piedzīvos 2022. gada novembrī.

 

«Latvijas kods. Latvija šodien» producents ir Latvijas Televīzija. Projekts tiek īstenots ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu un Nacionālā Kino centra līdzdalību.