Foto — Kaspars Alksnis

Pirms nepilnas nedēļas pirmizrādi Rīgā un Rēzeknē piedzīvojusi ekstrēmo sporta veidu dokumentālā filma «Pazust Latgalē», 45 minūtēs ietilpinot 12 aizgājušās vasaras dienas, 1200 kilometrus Latvijas ceļu, 30 pilsētas, 8 ekstrēmo sporta veidu pārstāvjus un neskaitāmi daudz neprātīgu triku.

Ziņas Ieva Laube 6. februāris, 2015

Laikā, kad robežas zaudē nozīmi, un pasaules apceļošana kļuvusi pieejama ikvienam, astoņi spoži Latvijas skeitborda, inline, BMX un MTB freestyle pārstāvji izvēlējās palikt tepat Latvijā un pazust tās krāšņākajā novadā — Latgalē. Apmaldīties, lai vēlāk atrastos un dokumentālajā filmā izstāstītu aizrautības un bezbailības pilnu stāstu. Kaspars Alksnis, Nils Jansons, Gusts Ošmucnieks, Jānis Zālītis, Dāvis Nesenbergs, Miks Grantiņš, Kristaps Reimanis un Jānis Melnis viesojās lielākajos Latgales skeitparkos, pulcēja vietējos braucējus, rādīja paraugdemonstrējumus un palīdzēja apgūt trikus, izbraukuma laikā sev un citiem pierādot, ka ekstrēmie sportisti spēj pielāgoties videi un, liekot lietā iztēli, veikt iespaidīgus un radošus trikus jebkurā vietā.

Ar filmu puiši vēlējās ne tikai popularizēt aktīvu dzīvesveidu, bet arī parādīt jauniešiem, ka nemaz nav jādodas prom no Latvijas, lai labi pavadītu laiku un nodarbotos ar sev tuviem vaļaspriekiem. Un Latgale pārsteidza! Puiši peldējās visdziļākajā, visdzidrākajā un vislielākajā Latvijas ezerā, uzkāpa visaugstākajā virsotnē, pabija vistālākajā Latvijas austrumu punktā, redzēja vislielāko akmeni, apmeklēja vissvētāko Latvijas vietu un atklāja, ka mums ir pašiem sava Ēģipte. Brauciens bijis izaicinājums ne tikai ekstrēmajā sportā, bet arī ikdienišķās situācijās — attiecībās ar cilvēkiem, dzīvniekiem, dabu un arhitektūru.

Filma «Pazust Latgalē» skatāma 6., 13. un 20. februārī kinoteātrī «Splendid Palace», Elizabetes ielā 61, Rīgā. Vairāk informācijas par filmas seansiem pieejams «Pazust Latgalē» Facebook lapā. Biļetes nopērkamas kinoteātra biļešu kasēs un internetā.

«Pazust Latgalē» režisori: Gusts Ošmucnieks, Kaspars Alksnis, Kaspars Kursišs, producenti: Gusts Ošmucnieks, Kaspars Alksnis, operatori: Kaspars Kursišs, Mārtiņš Cīrulis, montāža: Kaspars Kursišs.