Vāka ilustrācija — Evija Pintāne

22. februārī paziņoti Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus balvas «Bologna Ragazzi Award» (BRAW) laureāti. Balvu «New Horizons» («Jaunie apvāršņi»), ko žūrija katru gadu piešķir kādai īpaši novatoriskai bērnu grāmatai, šogad saņēmusi izdevniecībā «Liels un mazs» iznākusī Luīzes Pastores grāmata «Laimes bērni» ar Evijas Pintānes ilustrācijām. Grāmatas dizaina autors ir Artis Briedis.

Ziņas Fold 25. februāris, 2022

BRAW ir viena no starptautiski visplašāk zināmajām balvām bērnu grāmatniecības jomā, to 1966. gadā iedibināja Boloņas bērnu grāmatu tirgus, lai katru gadu godinātu labākās grāmatas piecās pamatkategorijās — daiļliteratūra, izziņas grāmatas, komiksi, «Opera Prima» par labāko debiju un «New Horizons» par īpaši novatorisku grāmatu. Tāpat balva izceļ izdevēju un autoru radošo sniegumu grāmatu dizaina, ilustrāciju un poligrāfiskā veidola ziņā, kā arī spēju uzrunāt jaunos lasītājus. BRAW balvai šogad tika iesniegtas 2215 grāmatas no 62 pasaules valstīm.

 

«Esam ļoti gandarīti, ka BRAW žūrija pamanījusi un izcēlusi tieši Luīzes Pastores «Laimes bērnus» — grāmatu, kurā vienotā veselumā savijies izcils autores, ilustratores, redaktoru un dizainera darbs,» stāsta «Liels un mazs» direktore Alīse Nīgale, kura atzīst, ka BRAW balva noteikti ir bijis viens no izdevinecības mērķiem un nozīmē pastiprinātu uzmanību starptautiskajā bērnu grāmatu izdevēju vidē, kas gan izdevniecībai «Liels un mazs», gan grāmatas autoriem paver tālākas sadarbības un panākumu iespējas.

 

BRAW balvas tiks pasniegta 21. marta vakarā, kad tiks nosaukti arī balvas «Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs» laureāti. Jau vēstījām, ka šī ir piektā reize pēc kārtas, kad «Liels un mazs» tiek nominēts kā «Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs Eiropā».

 

Vairāk par grāmatu «Laimes bērni» — šeit.