Animācija — Katrīna Sadovņikova

Kristiāna Erta kopā ar Artūru Tolu ir dibinājuši arhitektūras biroju «Studio Sija» un strādā gan arhitektūras, gan dizaina un mākslas jomās. Viņu veidotais iekārtojums izstādei «Redzeslauks» mākslas centrā «Zuzeum» ir apskatāms vēl tikai līdz 3. decembrim. Rubrikā «Forša fīča» Kristiāna dalās ar iedvesmojošiem ikdienas kompanjoniem.

Forša fīča Fold 24. novembris, 2023

«Manu ikdienu ļoti uzlabo ārēji iedvesmas avoti — mūzika, grāmatas, žurnāli un podkāsti. Pēdējo gadu noturīgākie ikdienas biedri ir žurnāls «Apartamento», kas iznāk reizi sešos mēnešos, un podkāsts «How Long Gone». Abus vieno nepiespiesta sarunas maniere par svarīgiem un ne tik svarīgiem jautājumiem. Šo avotu pievienotā vērtība ir iespēja uzzināt par jauniem māksliniekiem, dizaineriem, rakstniekiem un, galvenais, idejām. Ja šo saturu patērējot sanāk vēl pasmieties, tad vispār lieliski!»

Kristiāna Erta ir arhitekte un pirms savas studijas dibināšanas ir strādājusi arhitektu birojā «Sampling», kur bija līdzautore atzinību guvušajam brūzim «Manufaktūra». «Studio Sija» Kristiāna kopā ar Artūru Tolu veido telpiskas pieredzes, kas liek būt klātesošam, apvienojot ikdienišķo un neparasto. Abi ir daudz pētījuši Latvijas padomju mantojuma nenovērtētākos aspektus — ar padomju perioda būvelementiem veltīto pētniecisko projektu «Progresa arheoloģija» joprojām iespējams iepazīties projekta Instagram kontā, projekta «Mikrorajonu vasara» laikā realizētā instalācija «Urbānais spēļu dārzs» vēl divus gadus priecēs Purvciema iedzīvotājus, savukārt pop–up galerijā «MAD telpa» tikko realizēta utopiskai mikrorajonu vīzijai veltīta instalācija «Sala».